Óvodabővítés Pápateszéren

Pályázati azonosító: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00012)


Sajtóközlemény

Közzétéve: 2023.05.01.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz nyertes pályázatának köszönhetően egy csoportszobával és a hozzá tartozó kiszolgáló helységekkel bővül a pápateszéri Eszterházy Óvoda. Pápateszér Község Önkormányzata 275,39 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A Széchenyi Terv Plusz program "Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése" című TOP_Plusz-3.3.1-21 kódszámú felhívás keretein belül valósul meg, az Európai Unió 100%-os intenzitású támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával - a Veszprém Vármegyei Önkormányzattal, mint konzorciumi partnerrel közösen.

Pápateszér Község Önkormányzata a TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00012 azonosítószámú "Óvodabővítés Pápateszéren" című projekt keretében nyert támogatást az intézmény bővítésére.

A projekt fejlesztés célja, harmadik óvodai csoportszoba építése kiegészítő helyiségekkel, hogy a Pápateszér Esterházy Óvoda intézmény fejlesztésével a jogszabályi előírásoknak is megfelelő, korszerű óvodai körülmények között történjen a község gyermekeinek óvodai nevelése.

A támogatásból megvalósuló projektelem egy harmadik csoportszoba kialakítása. Az óvoda épületének bővítésével garantálható a gyermekek biztonsága, kényelme, egészségük megőrzése. A gyermeklétszámnak megfelelő további felszerelések, bútorok, fejlesztő eszközök beszerzése lehetővé teszi a gyermekek személyiségének harmonikus fejlődését, fejlesztését, az egyéni készségek és képességek kibontakoztatását. Egy új gyermek mosdó-WC, gyermeköltöző kialakítása hozzájárul a testi szükségletek kielégítésének biztosításához. A személyzet számára kialakított mosdó- öltöző építése által munkatársaink számára a megfelelő munkakörnyezet biztosított lesz.

Az óvoda 2018. évben került a jelenlegi új épületbe. Azonban az azóta a gyermeklétszám jelentős növekedése miatt 2 csoportos óvoda eredetileg 50 főre tervezett létszámát 60 főre kellett emelni. Településen megnövekedett a beköltöző, kisgyermekes családok száma. Az ún. "Falusi CSOK" bevezetése nagy hatással van Pápateszér állandó lakosságára.

Eszközbeszerzés keretein belül megtörténik a teljes bútorzat és egyéb berendezések beszerzése az új épületrészben. Élménypedagógiai módszerek alkalmazásához készség- és képességfejlődéshez szükséges eszközök beszerzése, interaktív tábla és projektor beszerzésére is sor kerül.

A támogatás segítségével szép környezetben korszerű és fenntartható óvodai ellátást lehet biztosítani a településen élő családok részére.


Köszönjük az Európai Unió és a Magyar Állam támogatását!


A projektről bővebb információt a www.papateszer.hu oldalon olvashatnak.


További információ kérhető:
Völfinger Béla
Pápateszér község polgármestere
Telefon:+36 89 352-120
papateszer.polgarmester@gmail.com


Széchenyi logo


Közzétéve: 2023.06.20.

Kedvezményezett neve: Pápateszér Község Önkormányzata
Projekt címe: Óvodabővítés Pápateszéren
Szerződött támogatás összege: 275 386 037 HUF
Támogatás mértéke: 100 %
A projekt tartalmának bemutatása: Az óvoda infrastrukturális feltételeinek javítása:
  • A projekt fejlesztés célja, harmadik óvodai csoportszoba építése kiegészítő helyiségekkel, hogy a Pápateszér Esterházy Óvoda intézmény fejlesztésével a jogszabályi előírásoknak is megfelelő, korszerű óvodai körülmények között történjen a község gyermekeinek óvodai nevelése.
  • A támogatásból megvalósuló projektelem egy harmadik csoportszoba kialakítása. Az óvoda épületének bővítésével garantálható a gyermekek biztonsága, kényelme, egészségük megőrzése. A gyermeklétszámnak megfelelő további felszerelések, bútorok, fejlesztő eszközök beszerzése lehetővé teszi a gyermekek személyiségének harmonikus fejlődését, fejlesztését, az egyéni készségek és képességek kibontakoztatását. Egy új gyermek mosdó-WC, gyermeköltöző kialakítása hozzájárul a testi szükségletek kielégítésének biztosításához. A személyzet számára kialakított mosdó- öltöző építése által munkatársaink számára a megfelelő munkakörnyezet biztosított lesz.
A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2024.12.31.
Pályázati azonosító: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VE1-2022-00012)


Széchenyi logo